Her geçen gün en çok konuşulan konuların başında gelen Milli Eğitim’e şikayet edilen öğretmenlerin aldıkları cezalar hakkında olmaktadır.
Milli Eğitim’e şikayet edilen öğretmene ne olur? Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi olan yani MEBİM son zamanlarda en çok konuşulan konu haline geldi. Bu merkez Milli Eğitim Bakanlığı çağrı merkezi ya da danışma hattı olarak hizmet vermektedir. Buraya ulaşmak için yapılması gereken 444 0 632 numaralı hattı aramak olacaktır. Öğretmen, veli, öğrenciler ve eğitim ile alakalı beraberliği sağlamak için kullanılan hattı şikayet amaçlı kullanmak mümkün olmaktadır. Şikayete edilen öğretmen hakkında soruşturma başlatılır ve savunmasını yapmalıdır. Şikayet edilen sorunun doğru olması durumunda en doğru ve gerekli olan ceza uygulanmaktadır.,
Öğretmen Şikayet Edilirse Ne Olur?
Öğretmen Şikayet edilirse ne olur? Günümüzde her gün öğretmenler hakkında pek çok şikayet dilekçesi ve Bimer aracılığı ile şikayetler yapılmaktadır. Yapılan şikayetler sonrasında öğretmenler hakkında inceleme soruşturma başlatılmaktadır. Yapılan şikayetlerin çeşitlerine göre öğretmenler farklı şekillerde cezalar almaktadır. İşlenen disiplin suçunun durumuna ve derecesine göre verilen cezalar genel olarak ihtar, tevbih, ders ücretlerinin kesilmesi, maaş kesilmesi, kıdem indirilmesi, derece indirilmesi, istifa etmiş sayılması ve meslekten çıkarılması gibi olarak değişmektedir.
Bimer Öğretmen Şikayet Etme
Son zamanlarda çok yoğun olarak çalışan Bimer öğretmen şikayet etme hattı pek çok kişi tarafından aranmaktadır. Bimer uygulaması valilik ve bakanlıkların tamamında Halkla İlişkiler Müracaat Büroları kurulmuştur. Fakat Alo 150 hattını cevaplamak adına yalnızca valiliklerde çağrı merkezleri yer almaktadır. Bimer uygulaması bir yazılım kullanılarak web üzerinden yapıldığı için ülkenin her yerinden yapılan müracaat ve bu müracaata dair yapılan işlemlerin tümü Başbakanlık tarafından koordine edilerek takip altına alınmaktadır.
Kişisel bilgilerin gizli kalması mümkün olan Bimer üzerinden her türlü istek, şikayet ihbar ve görüş ile öneri tüm iletişim seçenekleri kullanılarak yapılmaktadır. Bimer’e Dilekçe Hakkının Kullanılması Hakkında yer alan kanun içinde yapılacak ihbar ya da şikayet müracaatlarında müracaat sahibinin kişisel bilgilerinin bildirme zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak şikayet sahibinin kişisel bilgilerinin vermeme halinde kendisine şikayet ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi verilmez. Bu halde şikayet sahibi olan kişi sistem tarafından kendisine verilen numarayı bildirerek Alo 150 hattından gelişmeleri öğrenmesi mümkün olacaktır.
Öğretmen Nereye Şikayet Edilir?
Öğretmen nereye şikayet edilir? Öğretmen hakkında ilk olarak öğretmenin görev yapmış olduğu okul müdürü ile görüşmek daha doğru olacaktır. İlgili öğr3etmen hakkında Milli Eğitim Bakanlığına şikayet edilmelidir. Öğretmen nereye şikayet edilir? Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerden şikayetleri bulunan kişilerin sorunlarını bildirebileceği bir şikayet hattı kurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre MEBİM Alo 147 Öğretmen Şikayet Hattı yerine MEBİM 444 0 632 hattının açılmasını sağlamıştır. Öğretmen şikayet dilekçeleri genel oalrak Milli eğitim Bakanlığı makamına gönderilmektedir. Şikayet okul müdürlüğüne, Bimer’e, savcılığa ya da il ile ilçe müdürlüğüne ulaştırılmaktadır. Ancak doğru olanı Milli Eğitim Bakanlığı makamında gönderilmesidir.
Özel Ders Veren Öğretmen Nereye Şikayet Edilir?
Özel ders veren öğretmen nereye şikayet edilir? Hayat şartlarının çok zor olduğu günümüzde pek çok öğretmen ek gelir sağlaması adına özel dersler vermektedir. Özel ders veren öğretmen 657 sayılı kanuna göre tacir ve esnaf olarak sayılmaktadır. Bu durumda olan öğretmene kanunlardan doğan hukuki, cezai ve disiplin işlemleri uygulanması mümkün olacaktır. Devlet memurlarının 5580 sayılı hükümlerine uymak şartı ile özel eğitim kurumlarında ders verebilirler. Fakat özel eğitim kurumları haricinde özel ders vermelerinin 657 sayılı kanunun 28. maddesi gereğince mümkün olmadığı belirtilmiştir.
Özel ders veren öğretmen nereye şikayet edilir? Genel olarak özel ders veren öğretmen şikayet doğrultusunda ya da tesadüfen fark edilmesi hakinde Gelir Vergisi Kanunu çerçevesinde vergisel olarak gerekli olan cezai işlemler yapılmaktadır. Bu cezayı tespit edecek ve uygulaması gereken ise Maliye Bakanlığı teşkilatı olmaktadır. Özel ders veren öğretmeni Maliye Bakanlığı’na şikayet edilmesi durumunda uygun görülen cezaları alacaktır. Ticaret yapmak ya da devlet memurlarına yasaklanan diğer kazanç getirici görevlerde bulunmanın kademe ilerlemesi gibi alanlarda durdurma cezası ile tecziye edileceği hüküm altına alınmıştır.
Benim karneye sözlüleri girmeyen öğretmenlwrim var