«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. Telefon Isınması Neden Olur?

Telefon Isınması Neden Olur?

telefon ısınması

Telefon ısınması birçok farklı marka ve modelde yaşanılan sorunlardan biridir. Cep telefonu teknolojileri oldukça gelişmiş olsa da günümüzde çözülemeyen sorunlardan biri cihazların ısınmasıdır. Sadece yaz mevsimlerinde değil dört mevsim bu sorunun yaşandığı cihazlar olabilir. Kullanıcılar sorunun önüne geçmek için araştırma yapar.

Telefon Isınması Nasıl Engellenir?

İçindekiler

Isınmanın önüne geçebilmek için öncelikle ısınmaya sebep olan sorun bulunmalıdır. Akıllı telefonlar sayesinde birçok farklı uygulamaya aynı anda erişim sağlanabilir. Kullanıcılar için avantaj olan bu durum, cihazlar için bazı sorunlara yol açabilir. Uygulamaların kapatıldıktan sonra son ziyaret edilenler sekmesinden kapatılması gerekir. Aksi takdirde; uygulama arka planda çalışmaya devam eder. Uygulamaların arka planda çalışmaya devam etmesi, kablosuz bağlantıların açık olması gibi durumlar telefonun ısınmasına neden olabilir. Cep telefonunun aralıksız kullanımı da ısınmaya sebep olur.

Cep telefonlarında ısınmaya aynı zamanda donanım da sebep olabilir. Şarj adaptörü ya da kablosu, batarya ve cihazın kendisi sebep olabilir. Cep telefonlarının yaygın bir şekilde kullanımı artmıştır, kullanıcıların büyük oranları ısınma sorunu ile karşılaşır. Her ne kadar kullanım esnasında 20 dakikadan sonra telefon ısınması normal bir durum olsa da sürekli olarak ısınma yaşanan cihazların bakıma ihtiyacı olabilir.

Telefonda Bulunan Uygulamalar Kontrol Edilmeli

Cep telefonunu kullanırken belli uygulamalarda daha fazla ısınma yaşanabilir. Bu durumun kullanıcı tarafından gözlenmesi gerekir. Uygulamaların arka planda çalışmasına izin verilmemelidir. Uygulamaların güncellemeleri için otomatik talimatlar oluşturulabilir, güncel versiyonlar telefonu yormadan çalışır. Bu sayede cihazın bataryası korunmuş olur ve ısınma sorunu engellenebilir.

Telefon Isınması Neden Olur?
Telefon Isınması Neden Olur?

Uygulama üzerinde gerekli adımlar izlenmesine rağmen aşırı ısınmaya yol açıyor ise silinmelidir. Uygulamalarda konum özelliği açılıp kapatılabilir, konum özelliği aktif olduğu durumlarda mobil veri ya da internet kullanımı söz konusu olur. Telefonun ısınmasına neden olan işlemler internet kullanımı olabilir. Bu sebeple konum özellikleri kapalı tutulabilir.

Telefonun Serin Ortamlarda Tutulması

Isınma problemi özellikle yaz aylarında ortaya çıkar. Güneş ışınlarına direkt olarak maruz kalan cihazlar, kısa bir süre içinde ısınmaya başlar. Ortamın sıcaklığından telefonlar kolay bir şekilde etkilenir. Cihazda ısınma olduğu zaman kullanıcılar, telefonu buzdolabına koymak gibi bir eylemde bulunur. Bu durum sakıncalıdır, cihazın ısısını düşürmek için farklı yollar izlenmelidir.

Cep telefonlarında kullanılan kılıflar, koruyucu özellikte olduğu için sıkıca cihazı kavrar. Bu nedenle telefon ile hava teması belli yüzeyler için kesilmiş olur. Telefonu çok ısındıran uygulamalar sıcak ortamlarda kullanıldığı zaman aşırı ısınma meydana gelir. Kılıfın cihaz üzerinden çıkartılması, ısının düşmesine yardımcı olabilir. Sıcaklığın çok olduğu aylarda ve ortamlarda kılıf kullanımından kaçınılmalıdır.

Telefon Isınması İçin Batarya

Uzun süreli ısınmaların sebebi genellikle bataryalar olur. Cep telefonlarında kullanılan bataryaları şarj etmek için kullanılan adaptör ve kablolara dikkat edilmelidir. Telefonun markasına uygun donanımlar kullanılması her zaman önemlidir. Orijinal ürünlerde yaşanan fiyat artışlarından dolayı mecbur kalınıp yan sanayi ürünler kullanılabilir. Bu durumlarda en azından şarj olma esnasında cihaz ile oynanmamalıdır. Yan sanayi şarj aletlerinde; bataryanın şişmesi ve patlaması gibi durumlar söz konusu olabilir.

Şarj edilirken telefon ısınmasın diye yapılacaklar öncelikle telefon ile etkileşimde bulunmamak daha sonra ise cihazın bırakıldığı konumdur. Şarj edilen batarya kısa süre içinde ısınır, bu nedenle ısıyı soğuracak bir zeminde bulunması faydalı olabilir. Şarj edilirken telefonun üzeri hiçbir şekilde kapatılmamalıdır. Cep telefonunun ısınmaması için alınacak önlemler farklılık gösterebilir. Cihazın ne kadar ısındığı, hangi sıklıkla ısındığı gibi durumlar kullanıcılara yöntem seçiminde yardımcı olabilir. Aşırı ve sık ısınmalar yaşanması durumunda en kısa sürede uzmanlardan yardım alınmalıdır.

 

Bir Cevap Yaz

Editor Hakkında

Editor

En güncel, en eğlenceli ve en doğru bilgileri sizlerle paylaşmak için burayım. Tarafsız, genci yaşlısı her kesimin merakla okuyabileceği içeriklerimi kaçırmamak için beni takip edebilirsiniz. Hadi, birlikte Öğrenelim nokta net :)



Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *