Telefon bataryasının ömrünü uzatmak için en doğru şekilde kullanılmalıdır. Telefon ve bataryanın tür ve modeline göre hareket edilmesi önemlidir. Telefon kullanırken önemli unsurlardan birisi de batarya sağlığını sürdürülebilir kılmaktır. Batarya sağlığına önem verilmediği takdirde telefonda birtakım problemler ortaya çıkabilir. Uygulamaların daha geç açılması, telefonun daha yavaş çalışması gibi unsurlar pil sağlığı ile ilgilidir. Telefon hafızasının sonuna kadar doldurulması ve yanlış şarj edilmesi gibi unsurlarda pil sağlığının düşmesine neden olur. Telefon pil sağlığı yüksek tutmak için en ideal şekilde kullanım yapılmalıdır.
Telefon Pil Sağlığı Korumak için Önerilenler
İçindekiler
Telefon pil sağlığı korumak için model ve telefon fark etmeksizin doğru şekilde kullanım yapılmalıdır. Doğru kullanım yapılmadığı takdirde telefonun pil ömrü düşecek ve bu yüzden telefon daha az verim ile kullanılacaktır. Bu sorunları yaşamamak için telefon bataryasının korunması gerekir. Telefon bataryasını korumak için uygulanabilecek bazı unsurlar şu şekilde sıralanabilir:
- Arka planda çalışan uygulamaları düzenlemek.
- Pil sağlığını kontrol etmek.
- Telefon güncellemelerine dikkat etmek.
- Kullanılmadığı müddetçe wifi, hücresel veri ve GPS ayarlarını kapatmak.
- Ekran parlaklığını dengelemek.
- Güvenli olmayan ve kalitesi düşük şarj aletlerini kullanmamak.
- Karanlık modu açmak.
- Aşırı yüksek sıcaklıklardan cihazı korumak.
- Düşük güç modunu kullanmak.
Arka Planda Çalışan Uygulamalar Pil Sağlığını Etkiler Mi?
Telefon arka planında çalışan uygulamalar pil sağlığını olumsuz etkilemektedir. Özellikle batarya üzerinde negatif etkisi olan arka plan uygulamalarının durdurulması önerilir. Arka planda yenilenmeye devam eden uygulamalar, bataryayı önemli ölçüde etkilemektedir. Bu sebep ile de arka planda uygulamaların yenilenme özelliğinin kapatılması gerekir. Daha uzun ömürlü pil kullanımı için bu işlemlere dikkat edilmesi önerilir.
Telefon Güncellemeleri Pil Sağlığını Etkiler Mi?
Yazılım güncellemesi ve pil sağlığı birbiri ile bağlantılıdır. Önerilen yazılım güncellemesi telefon için uygun değil ise bu durumda telefon ekstra çalışmaya başlayacaktır. Donma, aniden kapanma, şarjın bir anda bitmesi, aniden tekrar ve yüksek şarj oranı ile açılma gibi sorunlar ile karşılaşılabilir. Bunların yanı sıra telefon güncellemesi eğer uygun değil ise telefonun ısınmasına da sebep olabilir. Telefonun batarya sağlığını korumak için her güncelleme onaylanmamalı ve güncelleme için belirli bir süre beklenmelidir. Gerekli olmayan güncellemelerin yapılmaması önerilir.
Sıcaklık Telefonun Pil Sağlığını Etkiler Mi?
Yüksek sıcaklık ve batarya kullanımı mütevazı bir çizgide birbirine bağlanır. Yüksek sıcaklıklar telefonların ısınmasına sebep olur. Isınan telefonların ise kullanım kapasiteleri daha hızlı dolar ve şarjları erken biter. Yanma gibi büyük sorunlar ile karşılaşmamak için yüksek sıcaklıklarda telefonu en az seviyede kullanmak gerekir. Cihazı doğrudan güneşe bırakmamak da öneriler arasında bulunur. Sıcak günlerde telefonu şarj ederken kabının çıkarılması da gerekebilir. Bazı telefon koruyucuları şarj esnasında telefonun daha çok ısınmasına sebep olmaktadır. Dolayısı ile ısı seviyesini dengelemek için doğru hamleyi yapmak önem taşır.
GPS’in Hep Açık Olması Batarya Ömrünü Kısaltır Mı?
GPS ve telefon bataryası birbirine yüksek oranda bağlıdır. GPS gibi özellikler, bataryayı en çok kullanan uygulamalardır. Dolayısı ile GPS ayarlarının her zaman açık kalması batarya ömrünü kısaltacaktır. GPS’in arka planda yenilenmesi de yine batarya üzerinde olumsuz etki bırakır. Dolayısı ile kullanılmadığı müddetçe GPS’in kapalı olması önerilmektedir.
Telefon pil sağlığı koruyabilmek adına GPS, Wi-Fi, hücresel veri, konum ve bunlara benzer özelliklerin dengede tutulması gerekir. Kullanılmadığı müddetçe bataryayı önemli ölçüde etkileyen uygulamalar kapatılmalıdır. Daha uzun ömürlü batarya kullanımı için bu unsurlara dikkat edilmelidir.
Ayrıca Bakınız: Buzdolabında Sarı Lekeler Nasıl Çıkar?