Yurt içi geçici görev yolluk bildirim formunu doldurmak için öncelikle forma ulaşmak gerekir. Çevrim içi olarak forma ulaşılması mümkün olduğu gibi iş yerinden de talep edilmesi mümkündür. Yurt içinde geçici göreve gidecek olan kişilerin yolluk bildirimi yapması gerekmektedir. Mesleğe ve göreve göre belirlenen bu formda yer alması gereken birçok bilgi bulunur. Tüm bilgilerin doğru şekilde forma girilmesi önem taşımaktadır. Yurt içi geçici görev yolluğu yapıldığında kişiler günlük harcırahlarını alabilmektedir. Formun doldurulması harcırah alabilmek için önem taşır. Yurt içi geçici görev yolluğu formuna özellikle görev tarihlerini ve seyahat bilgilerini girmek gerekir.
Geçici Görev Yolluğu Kimlere Verilir?
İçindekiler
Geçici görev yolluğunun verildiği kişiler görevli olan ve yetkilendirilmiş kişilerdir. Geçici görev yolluğunun verildiği kişiler çoğunlukla yerel yönetimlerde ve devlet nezdinde çalışan kişilerdir. Kamuda çalışan kişiler için geçerli olan bir form olsa da özel sektörde de birçok çalışan da bu tarz destekler sağlanmaktadır. Yurt içi geçici görev yolluğu, özellikle memurlara ve yerel yönetim personeline verilen bir destektir.
Geçici Görev Yolluğu Bildirim Formu Nerede?
Yurt içi görev yolluk formunun bulunduğu platform farklılık gösterebilmektedir. Elektronik devlet sisteminde yer alan geçici görev formuna ulaşılabileceği gibi iş yerinden fiziksel olarak da form alınabilmektedir. Günümüzde birçok izin işlemi e- devlet platformuna taşınmıştır. Geçici görev için de gereken forma buradan ulaşmak ve çevrim içi form doldurması yapmak mümkündür. Bunun yanı sıra iş yerinin kendi kaynakları kullanılarak da forma ulaşılabilir.
Geçici Görev Yolluğu Bildirim Formunda Hangi Bilgiler İsteniyor?
Geçici görev yolluk bildirimi formunda birtakım bilgiler talep edilmektedir. Bu bilgiler şu şekilde sıralanabilir:
- Kişinin adı ve soyadı
- Kişinin unvanı
- Kişinin aylık kadro derecesi
- Kişinin ek göstergesi
- Kişinin gündeliği
- Yolculuk tarihi
- Oturma tarihi
- Yolculuk yapılacak olan başlangıç rotası ve varış rotası
- Oturma adresi
- Yolculuk saatleri (hem gidiş hem de dönüş için)
- Yolculuk ve oturma gün sayısı
- Gündelik ücretleri (Türk lirası ya da yabancı para cinsinden günlük ve toplam)
- Taşıt için gereken giderler
- Taşıt cinsi
- Taşıt için gereken giderleri Türk lirası ve yabancı para olarak forma girilmesi
- Döviz cinsi ve dövizin o tarihteki kuru
- Bütçenin yılı
- Bütçenin hangi dairenin alınacağı
- Birim yetkilisi
- Tarih
Bu bilgiler çevrim dışı forma girildikten sonra ilgili yetkiliye teslim edilmesi gerekir. Yurt içi geçici görev yolluğu formu doldurulduktan sonra yetkililer tarafından işleme alınır. Ödeme kişi göreve gitmeden önce ya da döndükten sonra yapılabilir.
Geçici Görev Yolluğu Bildirimi E – Devlet’ten Yapılır Mı?
Geçici görev yolluğu e – devlet üzerinden bildirimi yapılabilen bir işlemdir. Devlet ve yerel yönetimlere dair birçok işlem e – devlet sistemi aracılığı ile gerçekleştirilebilir. Bu noktada geçici görev yolluğunun bildirimi yapılırken izlenmesi gereken adımlar vardır. Sisteme giriş yaptıktan sonra e – yolluk menüsünün açılması gerekir. E – yolluk menüsüne site içi arama motoru kullanılarak ulaşılabilir. Harcırah beyanname girişi olarak sisteme dahil edilen adımların izlenmesi ve nihai olarak onaylanması gerekir.
Geçici Görev Yolluğu için E – Devlet’e Nasıl Giriş Yapılır?
E – devlet sistemine giriş yapmak için şifre sahibi olmak gerekir. E – devlet’e giriş yaparak geçici görev yolluğu bildirimi yapılabilmektedir. Hem yurt içi hem de yurt dışındaki geçici görevler için e – bildirim yapmak isteyenler bu sistemi kullanmaktadır. Yurt içi geçici görev yolluğu bildirimi yaparken sisteme şifre ve kimlik numarası ile girmek mümkündür.
Ayrıca Bakınız: Tapu İpotek Sorgulama Nasıl Yapılır?